CARPIGIANI

/CARPIGIANI
CARPIGIANI2018-11-11T19:36:23+00:00

Carpigiani je polazna tačka za uspjeh

Uključen 1946. godine, Carpigiani se brzo uspostavio kao lider na tržištu u proizvodnji mašina za gurmanski gelato, poznatiji kao sladoled u italijanskom stilu. Kako se kultura italijanskog sladoleda širila širom svijeta tokom 1960-ih i 1970-ih, Carpigiani je počeo da se brzo širi po cijelom svijetu, otvara svoje prve poslovnice u inostranstvu i razvija prodajnu mrežu ekskluzivnih distributera koji su garantovali široku distribuciju i kontinuiranu, brzu podrška za krajnje korisnike.

Od 1989. godine, Carpigiani je bio deo milanske grupe Ali, jednog od najvećih svetskih proizvođača i dobavljača opreme za industriju prehrambenih proizvoda. Danas Carpigiani je globalni lider u proizvodnji opreme za svež sladoled, pecivo i još mnogo toga. Tokom godina kompanija je nastavila da konsoliduje svoju poziciju vodećeg proizvođača opreme za meku uslugu, smrznutog jogurta, šejkera, slamca i šlaga.

Inovativna tehnologija

Inovacija podupire Carpigianijevu poziciju tehnološkog lidera. Veliki procenat našeg prometa se kontinuirano reinvestira u istraživanje, dizajn, izbor premium komponenti, sigurnost naše opreme i promocija uravnotežene dijete. Menadžeri i inženjeri Carpigianijevog područja čuvaju stalnu provjeru performansi opreme, pružajući vitalne povratne informacije koje doprinose poboljšanju specifikacija i dizajna naših proizvoda.

Podrška širom sveta

Obimna mreža od preko 500 Carpigiani servisnih centara, uz podršku inženjera i specijalista baziranih u našem štabu iu našim 8 filijala širom svijeta, znači da naši kupci mogu uvijek računati na pouzdanost i dostupnost svoje opreme, gdje god se nalazili. Naša usluga tehničke podrške snabdeva rezervne delove, vrši popravke i nudi savjete i sugestije za korišćenje opreme u punom potencijalu. Služba za kvalitet klijenta (CKS) je Carpigiani-ova servisna podrška nakon prodaje, visoko efikasan objekat koji od 1995. godine svojim klijentima širom sveta pruža brzo reakciju i praktičnu podršku call centrima baziranim na našem sedištu.

Izbor opreme Carpigiani je garancija za proizvodnju vrhunskog gelata. Nadalje, možete biti sigurni da će vaša oprema biti jednostavna za upotrebu, robustna i izuzetno higijenska. Vremenom ove koristi se pretvaraju u uštede u operativnim troškovima i na visoku povraćaj investicije.

Sjedište:

Carpigiani
preko Emilije 45,
40011 Anzola dell'Emilia, Bolonja, Italija