PreGel

/PreGel
PreGel2018-11-11T19:03:45+00:00

Porijeklo PreGel-a je prelijepa priča o italijanskom preduzetništvu, koja je ukorenjena u zajednici i tijesno povezana sa svojim osnivačima. To je priča o velikoj posvećenosti i strasti, pričama o muškarcima i ženama koje su svoje živote posvetile istraživanju, inovacijama, kvalitetu proizvoda i posvećenosti kupcu. PreGel je plod cijelog života čitave porodice koja je započela u malom gradu u Emiliji Romagni, ali uspela je da postane znak na celom svetu.
Sve počinje 1967. godine u Skandijanu, Emilija-Romanja, kada su dr Luciano Rabboni i njegova supruga započeli mali biznis koji proizvodi obrtne proizvode za gelato i pekarnice. Postavljanje temelja koje će godinama kasnije postati istinska institucija u industriji gelata i peciva, odlučili su da nazovu kompaniju PreGel, kratku za “preparati per gelato” što znači “spremne gelato sastojke”.

U prvim godinama rada, PreGel nastavlja sa odlučnošću da uvede svoje sladoledne mješavine u okruženju koje još uvijek karakteriše snažna zadržavanja ručnog rada, izražavajući mišljenje da se industrijska proizvodnja takođe može složiti sa visokim kvalitetom.
Pored koncentriranih voćnih pasta, prvi vodeći proizvod kompanije, PreGel lansira još ranih sedamdesetih više gelatnih mikseva koji su napravili istoriju, kao što su: Zabajone Vittoria i Gran Stracciatella Reale, prvi takve vrste. Za ove i mnoge druge inovativne gelato proizvode, PreGel osvaja brojne međunarodne nagrade i, uprkos pokušajima imitacije, pojavljuje se kao vodeća kompanija u zanatskoj industriji sladoleda, prvo u Italiji, a zatim sledi Nemačka. 1975. godine, u znak obeležavanja ove nove faze, PreGel voće je dizajnirano i stavljeno na vreće i kante, kako se i danas radi, simbolizujući proizvode kvaliteta i pouzdanosti.
Tokom narednih godina nastavlja se inicijativa za inovativnost, a PreGel doživljava zlatni period sa lansiranjem ogromnih hitova, kao što su Tiramisu Paste i Fruttosa, prva baza gelato voćaka. Najveća prekretnica, međutim, dolazi u nedelju popodne 1985. godine kada je dr Rabboni savršen revolucionarni proizvod: Yoggi®, prvi smrznut jogurt mik. Zahvaljujući svom svjetlu i prirodnom ukusu, sličan onom od svežeg jogurta, Ioggi® odmah se pretvara u veliki uspeh, postajući primjer par izvrsnosti apsolutnog kvaliteta i učiniti beskorisnim svaki pokušaj imitacije.
Početkom devedesetih, prve gelato baze za gelato “Rimini, Diamond i Vittoria” započinju s velikim uspehom. Kompletna i izbalansirana, ovi proizvodi pomažu da se revolucioniše u radovima u gelato laboratorijama, u velikoj mjeri pojednostavljuju i ubrzavaju proizvodnju. U istom periodu takođe su rođeni PreGel Arabeschi®, bogata i ukusna gelato i peciva ispunjena sa sastojcima najvišeg kvaliteta. Godine 1998 dolazi jednako važan prelomni proizvod, Pregellina®, jedinstveni i patentirani proizvod za očuvanje svežeg voća.

Sa dolaskom novog milenijuma, PreGel postaje protagonista na globalnom nivou u industriji gelata, peciva i kafića. Snažna ekspanzija na novim tržištima i velika svjetska atrakcija prema italijanskom gelatu su glavni razlozi za razvoj kompanije. Još jedan ključni faktor uspeha je eksplozija smrznutog jogurta i sa njim poznati Frozen Ioggi®, šampion u svojoj kategoriji i nesporni lider u industriji zahvaljujući ukusu i vrhunskom kvalitetu. Štaviše, 2009. postaje osnovna godina za PreGel, otvaranjem prve pogonske pogone u Šarlotu, Severna Karolina. Rezultat ovog nevjerovatnog razvoja je izgradnja druge kancelarije u Reggio Emilia, udvostručujući svoju glavnu proizvodnu fabriku i širenje broja filijala širom svijeta: Australija, Austrija, Beneluks, Brazil, Kanada, Kolumbija, Čile, Ekvador, Njemačka , Meksiko, Peru, Poljska, Španija, Švajcarska i SAD.

Međutim, ovaj ogroman uspjeh ne usporava PreGel, a istraživanje nastavlja u međuvremenu generiranjem novih gelatskih hitova, kao što je PinoPinguino, revolucionarna gelato aroma koja je već postala klasika: zamislite ukusni kremasti sos sa neverovatnim ukusom čokolade i lešnik koji se može pretvoriti u gelato, među ostalim proizvodima, i ostaje mekan i baršunak čak i pri negativnim temperaturama.
Čak i danas dr. Luciano Rabboni, predsjednik PreGela sa svojim sinovima Vittorio i Dario, i pomoć svih njegovih zaposlenih, nastavlja da uspešno vodi kompaniju koja stoji na međunarodnom nivou kao benchmark podjetje u inovativnim proizvodima gelato, novim kreacijama ukusa gelata i uspješnim prehrambene tehnologije za gelato, pecivo, smrznuti jogurt i kafić.